Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η HSBC «ξεπαγώνει» τους μισθούς λόγω αντιδράσεων

Η τράπεζα θα αναζητήσει άλλους τρόπους για να εξοικονομήσει χρήματα. Έπειτα από αντιδράσεις του προσωπικού «ξεπαγώνει» τους μισθούς και δίνει και αυξήσεις. Οι τράπεζες κόβουν αμοιβές, σταματούν τις προσλήψεις και προχωρούν σε απολύσεις.

Η HSBC «ξεπαγώνει» τους μισθούς λόγω αντιδράσεων

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Holdings, Stuart Gulliver, ακύρωσε ένα «πάγωμα» μισθών παγκοσμίως δύο εβδομάδες αφού ανακοινώθηκε, έπειτα από έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

«Έχουμε ακούσει τα σχόλια και σαν αποτέλεσμα αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόμο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτή η εξοικονόμηση κόστους», ανέφερε ο Gulliver σε υπόμνημα που εστάλη σήμερα στο προσωπικό της τράπεζας. «Θα προχωρήσουμε σε αυξήσεις μισθών όπως είχε αρχικά προταθεί από τους μάνατζερς στο πλαίσιο της αξιολόγησης για τους μισθούς του 2015, σημειώνοντας ότι, βάσει και των προηγούμενων ετών, δε θα λάβει όλο το προσωπικό αύξηση μισθού», πρόσθεσε.

Ο CEO επέβαλε στις 29 Ιανουαρίου ένα παγκόσμιο πάγωμα προσλήψεων και αμοιβών στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του σχεδίου της HSBC να περικόψει μέχρι και πέντε δισ. σε κόστη μέχρι το 2017.

Οι τράπεζες προσπαθούν να περιορίσουν τις αμοιβές αφού οι αγορές μετοχών πέφτουν: Η UBS πάγωσε αυτή την εβδομάδα τους μισθούς στην επενδυτική τράπεζα, η Barclays παρέτεινε το Δεκέμβριο το πάγωμα σε νέες προσλήψεις επ' αόριστον, ενώ οι Credit Suisse και Deutsche Bank περικόπτουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v