Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Manchester United: Αύξηση 27% στα έσοδα τριμήνου

Μια επιστροφή στο Champions League και μια συμφωνία με την Adidas που ξεκίνησε τον Αύγουστο, εκτόξευσαν τα έσοδα της εταιρίας. Η Manchester United επιβεβαίωσε την πρόβλεψη για ετήσια έσοδα 500-510 εκατ. στερλινών το τρέχον έτος.

Manchester United: Αύξηση 27% στα έσοδα τριμήνου

Η Manchester United ανακοίνωσε πως επέστρεψε στην κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, καθώς τα έσοδα εκτοξεύτηκαν κατά 27% λόγω της επιστροφής στο Champions League και μιας συμφωνίας που υπέγραψε με την Adidas.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Manchester United που έχει υπό τον έλεγχό της την ομώνυμη βρετανική ομάδα, είδε τα έσοδά της να αυξάνονται τα τελευταία τρίμηνα μετά την επιστροφή στο Champions League, αφού η ομάδα δεν κατάφερε να περάσει την προηγούμενη σεζόν για πρώτη φορά από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου, τα έσοδα της Manchester United αυξήθηκαν κατά 27% σε 133,8 εκατ. στερλίνες. Τα εμπορικά έσοδα, τα οποία αντιστοιχούν στο 49% των συνολικών στο τρίμηνο, αυξήθηκαν κατά 42,5% σε 66,1 εκατ. στερλίνες, αντανακλώντας το ξεκίνημα μιας νέας συμφωνίας με την Adidas τον Αύγουστο. Τα έσοδα από μεταδόσεις αυξήθηκαν κατά 31,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, σε 37,3 εκατ., κυρίως λόγω της συμμετοχής στο Champions League.

Η εταιρία κατέγραψε στο τρίμηνο κέρδη 18,6 εκατ. στερλινών ή 11,33 στερλινών ανά μετοχή, από προηγούμενες ζημιές 55.000 ή 0,03 στερλινών ανά μετοχή.

Η Manchester United επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για ετήσια έσοδα 500 με 510 εκατ. στερλινών, κατά το τρέχον οικονομικό της έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v