Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yellen: H Fed δεν βγάζει τα αρνητικά επιτόκια από το τραπέζι

Υπάρχει πάντοτε μια «πιθανότητα» ύφεσης, δήλωσε σε κατάθεση σε Επιτροπή του Κογκρέσου η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen. Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για τα αρνητικά επιτόκια. Διαφορετικό το νομικό πλαίσιο στις ΗΠΑ από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Yellen: H Fed δεν βγάζει τα αρνητικά επιτόκια από το τραπέζι

H Fed εξετάζει ως επιλογή τα αρνητικά επιτόκια μετά τις κινήσεις που έλαβαν κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, δήλωσε σε Επιτροπή του Κογρκέσου η Janet Yellen. 

«Δεν θα τα έβγαζα από το τραπέζι, αλλά έχουμε δουλειά να κάνουμε για να δούμε αν θα ήταν αποδοτικά εδώ» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κα. Yellen, προσθέτοντας ότι η Fed ξανακοιτάζει τα αρνητικά επιτόκια.  

«Υπό το φως της εμπειρίας ευρωπαϊκών κρατών και άλλων που έχουν θέσει αρνητικά επιτόκια, τα κοιτάμε ξανά, γιατί θα θέλαμε να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που θα χρειαζόμασταν να αυξήσουμε την στήριξη. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα αυτήν την αξιολόγηση. Πρέπει να εξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο και αν θα λειτουργούσαν καλά εδώ. Δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία» επισήμανε. 

Η ίδια διευκρίνισε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει διεξάγει κάποια ενδελεχή νομική ανάλυση για τα αρνητικά επιτόκια, αλλά τόνισε πως δεν γνωρίζει κάποιο νομικό εμπόδιο που να τα εμποδίζει. 

Η κα. Yellen παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια «πιθανότητα» ύφεσης. «Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα ύφεσης σε οποιαδήποτε χρονιά» σημείωσε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v