Μorgan Stanley: Στο 20 με 25% το ρίσκο ύφεσης στις ΗΠΑ

Η βουτιά στις αγορές ομολόγων μπορεί να προκαλέσει μια αυτοεπληρούμενη ύφεση, υποστήριξε στο Bloomberg o Jim Caron της Morgan Stanley.

Μorgan Stanley: Στο 20 με 25% το ρίσκο ύφεσης στις ΗΠΑ

Η αγορά εταιρικών ομολόγων στέλνει ένα ξεκάθαρο και αρνητικό μήνυμα για την αμερικάνικη οικονομία, σύμφωνα με τον Jim Caron της Morgan Stanley.

«Μας λένε ότι πάμε σε ύφεση» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο κ. Caron, γενικός διευθυντής στην Morgan Stanley. «Υπάρχει 20% με 25% πιθανότητα να μπούμε σε ύφεση».

Ενώ τέσσερις από τους πέντε δείκτες – ανάπτυξη, θέσεις απασχόλησης, εισόδημα και κατανάλωση – έχουν παραμείνει σταθεροί, σημείωσε ο κ. Caron, η αγορά χρέους είναι αδύναμη.

«Το ερώτημα είναι αν οι τιμές αυτών των χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού θα υποχωρήσουν τόσο πολύ που το αρνητικό κλίμα θα περάσει στην οικονομία και θα δημιουργήσει μια μεγαλύτερη επιβράδυνση» σημείωσε. «Θα γίνει μια αυτοεκπληρούμενη ύφεση, με επίκεντρο τις αγορές;» πρόσθεσε.

Η βουτιά στα εμπορεύματα έχει επηρεάσει πολλές κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού και ανάγκασε επενδυτές να βρουν στρατηγικές κάλυψης, με πιο διαδεδομένες τα αμερικάνικα ομόλογα και το γεν, τόνισε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v