Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Anglo American: Ζημιές 5,6 δισ. δολαρίων το 2015

Η εταιρία προσπαθεί να μειώσει το τεράστιο χρέος της και να πουλήσει ορυχεία που δε φέρνουν κέρδη. Έχει υποσχεθεί να περικόψει προσωπικό και να σταματήσει να πληρώνει μέρισμα. Πέρυσι έχασε τα τρία τέταρτα της αξίας της.

Anglo American: Ζημιές 5,6 δισ. δολαρίων το 2015

Η Anglo American ανακοίνωσε απώλειες για τέταρτη χρονιά, λόγω της κατάρρευσης στις τιμές των μετάλλων. Η εταιρία επεσήμανε πως θα μειώσει το χρέος της σε λιγότερο από 10 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς προσπαθεί να πουλήσει μη προσοδοφόρα ορυχεία, ενώ αύξησε το στόχο για εκποιήσεις σε μέχρι και έξι δισ. ως τα τέλη του χρόνου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Anglo American έχασε 5,62 δισ. δολάρια το 2015, έναντι απώλειας 2,51 δισ. που εμφάνισε το 2014. Εξαιρώντας κάποια κόστη, η εταιρία κέρδισε 64 cents ανά μετοχή, ενώ το προηγούμενο έτος είχε κερδίσει 1,73 δολάριο. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για 63 cents ανά μετοχή.

Οι ετήσιες πωλήσεις της εταιρίας έπεσαν κατά 26% σε 23 δισ. δολάρια. Πάντως, εικασίες πως «τα χειρότερα πέρασαν» οδήγησαν σε μια αύξηση περίπου 80% στη μετοχή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Η Anglo American, η οποία έχει ορυχεία σε όλο τον κόσμο και παράγει από διαμάντια μέχρι σιδηρομετάλλευμα και νικέλιο, έχασε πέρυσι τα τρία τέταρτα της χρηματιστηριακής της αξίας καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν την πιθανότητα επιβίωσης της εταιρίας, δεδομένου του τεράστιου χρέους της και των τιμών στα μέταλλα. Προκειμένου να διατηρήσει μετρητά, η Anglo American υποσχέθηκε να μειώσει τα ορυχεία που έχει στην κατοχή της, να περικόψει προσωπικό και να σταματήσει να πληρώνει μέρισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v