Vodafone και Liberty Global συμφώνησαν συγχώνευση στην Ολλανδία

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους, ενώ θα δημιουργήσει μια εταιρία με εκατομμύρια πελάτες. Ενδέχεται και η δημιουργία μιας εταιρίας τηλεφωνίας-ίντερνετ-τηλεόρασης στην Ευρώπη.

Vodafone και Liberty Global συμφώνησαν συγχώνευση στην Ολλανδία

Ο όμιλος Vodafone και η Liberty Global συμφώνησαν να συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους στην Ολλανδία, ενώνοντας τις δυνάμεις τους προκειμένου να προκαλέσουν τις Royal KPN και Deutsche Telekom.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κοινοπραξία 50-50 πιθανώς θα οδηγήσει σε συνέργειες κόστους και εσόδων ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ εξαιρώντας τα κόστη ενοποίησης. Σύμφωνα με κοινή σημερινή ανακοίνωσή τους, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στα τέλη του έτους. Η Vodafone θα πληρώσει ένα δισ. ευρώ σε μετρητά στην Liberty Global, το οποίο καταδεικνύει τις διαφορετικές αποτιμήσεις των τοπικών μονάδων τους.

Ο συνδυασμός των μαρκών της Vodafone και της Ziggo της Liberty πρόκειται να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία μιας επιχείρησης με πάνω από πέντε εκατομμύρια συνδρομητές κινητής, τέσσερα εκατομμύρια πελάτες βίντεο και τρία εκατομμύρια πελάτες στην ευρυζωνικότητα.

Επιπλέον, πηγές που επικαλείται το πρακτορείο είχαν τονίζει πριν από ένα χρόνο πως η Vodafone εξέταζε μια συγχώνευση με τη Liberty με στόχο τη δημιουργία μιας εταιρίας τηλεφωνίας-ίντερνετ-τηλεόρασης στην Ευρώπη.

Η συμφωνία απαιτεί ρυθμιστικές εγκρίσεις και οι εταιρίες θα θέσουν το αίτημά τους στην Κομισιόν «εν καιρώ», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση. Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, τόσο η Liberty όσο και η Vodafone θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε αρχική δημόσια προσφορά της κοινοπραξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v