Telecom Italia: Πτώση 20% στα EBIDTA το 2015

Η εταιρία προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην αναταραχή στη Βραζιλία και το ρεάλ που πέφτει, αλλά και στο μεγάλο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει στην εγχώρια αγορά της. Οι πωλήσεις έπεσαν 8,6% ενώ τα εγχώρια έσοδα μειώθηκαν κατά 2%.

Telecom Italia: Πτώση 20% στα EBIDTA το 2015

Η Telecom Italia ανακοίνωσε έσοδα για το 2015 που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η μονάδα στη Βραζιλία παλεύει με την οικονομική αναταραχή και με μια πτώση στο ρεάλ και ενώ η προσπάθειά της να πουλήσει πιο ακριβά προϊόντα ευρωζωνικότητας στην εγχώρια αγοράς της απέτυχε να παρακινήσει μια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 8,6% σε 19,7 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 19,9 δισ. ευρώ. Τα EBITDA έπεσαν 20% σε επτά δισ. ευρώ, έναντι μιας μέσης εκτίμησης για 7,5 δισ. ευρώ. Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα εμφανίσει ένα κόστος 1,1 δισ. ευρώ που σχετίζεται με το προσωπικό και άλλες προμήθειες.

Τα εγχώρια έσοδα έπεσαν 2% σε 15 δισ. ευρώ. Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος, Marco Patuano, προσπαθεί να αναβιώσει την επιχείρηση στην εγχώρια αγορά της Telecom Italia με πιο προσοδοφόρες υπηρεσίες ευρυζωνικότητας. Παράλληλα προσπαθεί να μειώσει ένα καθαρό βάρος χρέους 27,3 δισ. Με τέσσερις παρόχους δικτύων, η αγορά ασύρματων δικτύων της Ιταλίας είναι η πλέον ανταγωνιστική της Ευρώπης.

Στη Βραζιλία, η εταιρία έχει υπό τον έλεγχό της το δεύτερο μεγαλύτερο φορέα ασύρματων δικτύων, την Tim Participacoes. Η Telecom Italia καταστρώνει ένα σχέδιο μείωσης κόστους για την Tim, το οποίο θα περιλαμβάνει την περικοπή περίπου 1.000 θέσεων διοικητικού προσωπικού, δηλαδή περίπου το 8% του δυναμικού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v