Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επιδείνωση του Οικονομικού Κλιματος στη Γερμανία

Κατά 9,2 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Γερμανίας τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την αβεβαιότητα για τις συνέπειες της πτώσης της τιμής του πετρελαίου "δείχνει" το Ινστιτούτο ZEW.

Νέα επιδείνωση του Οικονομικού Κλιματος στη Γερμανία

«Βουτιά» στη 1,0 μονάδα έκανε τον Φεβρουάριο ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος της Γερμανίας, που καταρτίζει το Ινστιτούτο ZEW, έναντι των 10,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο τα στοιχεία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου αφού οι αναλυτές ανέμεναν πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 0.

Χαμηλότερα και ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών, που διαμορφώθηκε στο 52,3 τον Φεβρουάριο από 59,7 τον Ιανουάριο, και έναντι του 55,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η επιβράδυνση τοης παγκόσμιας ανάπτυξης και η αβεβαιότητα αναφορικά με τις συνέπειες της πτώσης της τιμής του πετρελαίου επιβαρύνουν το οικονομικό κλίμα.

Παράλληλα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος για την Ευρωζώνη, που καταρτίζει ο ZEW, μειώθηκε κατά 9,1 μονάδες στις 13,6 μονάδες, ενό ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών μειώθηκε στο -8,0.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v