Η VW χάνει μερίδιο αγοράς από τη Fiat λόγω του σκανδάλου

Κατά 4% έπεσαν οι νέες καταγραφές της μάρκας της VW στην Ευρώπη, ενώ οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 6,3%. Συνολικά το μερίδιο αγοράς της εταιρίας ήταν τον Ιανουάριο 24,3%, έναντι 25,6 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η VW χάνει μερίδιο αγοράς από τη Fiat λόγω του σκανδάλου

Το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen επηρέασε το μερίδιο αγοράς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι αποστολές έπεσαν στην εγχώρια αγορά της και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέες καταγραφές οχημάτων της ομώνυμης μάρκας έπεσαν στην περιοχή κατά 4%, σε λιγότερα από 128.350 οχήματα τον Ιανουάριο, έναντι μιας αύξησης 6,3% στις πωλήσεις όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών σε 1,09 εκατ. αυτοκίνητα.

Συνολικά στον όμιλο της Volkswagen, περιλαμβανομένων των μαρκών πολυτελείας Audi και Porsche, αντιστοιχεί το 24,3% των ευρωπαϊκών πωλήσεων αυτοκινήτων του περασμένου μήνα, ενώ το μερίδιο αγοράς της ήταν 25,6% τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.

Τη στιγμή που η VW προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων, οι ανταγωνιστές της πρόσθεσαν Ευρωπαίους αγοραστές τον Ιανουάριο. Μεταξύ τους η Fiat Chrysler που ωφελήθηκε από το Renegade SUV, η Opel της General Motors και η Ford που ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα SUV EcoSport και Kuga ωθούν τη ζήτηση.

Πάντως, παρά την πτώση της μάρκας της Volkswagen στην εγχώρια αγορά της, η αυτοκινητοβιομηχανία συνολικά κατάφερε τον Ιανουάριο να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v