Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABN Amro: Πτώση 32% στα κέρδη το δ' τρίμηνο

Μια αύξηση στα κόστη που συνδέονται με τις ρυθμιστικές αρχές επηρέασε τα κέρδη της ολλανδικής τράπεζας. Ο CEO εκτιμά πως οι εισφορές θα αυξηθούν κι άλλο το 2016. Η μετοχή της ABN Amro έχασε 17,6% στο πρόσφατο sell-off.

ABN Amro: Πτώση 32% στα κέρδη το δ τρίμηνο

Η ABN Amro Group, η ολλανδική τράπεζα που ελέγχεται από το κράτος και επέστρεψε στην αγορά τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε μια πτώση 32% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου κυρίως λόγω μιας αύξησης στα κόστη που σχετίζονται με ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 272 εκατ. ευρώ, έναντι 400 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του περασμένου χρόνου και μιας πρόβλεψης των αναλυτών για 320 εκατ. ευρώ. Τα ρυθμιστικά κόστη αυξήθηκαν σε 220 εκατ. από 91 εκατ. το προηγούμενο έτος.

«Ήρθαμε αντιμέτωποι με υψηλότερα επίπεδα επένδυσης και αυξανόμενες ρυθμιστικές εισφορές το 2015», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Gerrit Zalm σε ανακοίνωσή του. «Αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα είναι πως οι ρυθμιστικές εισφορές θα αυξηθούν κι άλλο το 2016», πρόσθεσε.

Η μετοχή της τράπεζας έχασε το 17,6% της αξίας της κατά τη διάρκεια του φετινού sell-off, ενώ η αναταραχή στην αγορά ενδέχεται να καθυστερήσει κάποια σχέδια για πώληση περισσότερων μετοχών της ABN Amro φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v