Schneider Electric: Πτώση 28% στα καθαρά κέρδη το 2015

Απομειώσεις και λογιστικές ζημιές, καθώς και η χαλαρή ζήτηση στην Κίνα και στον τομέα πετρελαίου και αερίου, έπληξαν τα κέρδη της εταιρίας. Για το 2016 βλέπει βελτιωμένη κερδοφορία με αμετάβλητα ή χαμηλότερα έσοδα.

Schneider Electric: Πτώση 28% στα καθαρά κέρδη το 2015

Η Schneider Electric, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, ανακοίνωσε μια πιο απότομη από το αναμενόμενο πτώση 28% στα καθαρά κέρδη του περασμένου έτους, επικαλούμενη τη χαλαρή ζήτηση στην Κίνα και στον τομέα πετρελαίου και αερίου, καθώς και κάποιες απομειώσεις.

Τα καθαρά κέρδη έπεσαν το 2015 σε 1,41 δισ. ευρώ από 1,94 δισ. το προηγούμενο έτος, με μια αύξηση 6,8% στα έσοδα σε 26,64 δισ. Τα έσοδα σε συγκρίσιμη βάση έπεσαν 1%, έναντι ενός στόχου της εταιρίας για ανάπτυξη τρία με 6% στο έτος.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Emmanuel Babeau, μια απομείωση 300 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση καμερών ασφαλείας και άλλα 300 εκατ. σε λογιστικές ζημιές από πώληση περιουσιακών στοιχείων, αντιστάθμισαν και παραπάνω ένα κέρδος ύψους 295 εκατ. από συναλλαγματικές ισοτιμίες λόγω της αδυναμίας του ευρώ.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η γαλλική εταιρία τόνισε πως οι εμπορικές συνθήκες στην Κίνα παραμένουν δύσκολες, αν και όχι τόσο όσο το 2015. Προέβλεψε πως η κερδοφορία πρόκειται να βελτιωθεί με αμετάβλητη ή ελαφρώς μειωμένη ανάπτυξη εσόδων φέτος, λόγω καλύτερου ελέγχου στα κόστη.

«Παρά μια αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, θα καταφέρουμε να αυξήσουμε το λειτουργικό μας περιθώριο εστιάζοντας σε δραστηριότητες με καλύτερα περιθώρια και δουλεύοντας επάνω στα κόστη μας«, ανέφερε ο CEO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v