Fed: Aυξημένα ρίσκα για το outlook των ΗΠΑ

Αύξηση των κινδύνων για τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας διαπίστωσαν στην συνεδρίαση του Ιανουαρίου οι αξιωματούχοι της Fed. Προβληματισμός για την αναταραχή στις αγορές και την βουτιά στα εμπορεύματα.

Fed: Aυξημένα ρίσκα για το outlook των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν τον περασμένο μήνα ανησυχία ότι η αναταραχή στις διεθνείς αγορές και η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων μπορεί να πλήξουν την αμερικάνικη οικονομία και εξέτασαν αν πρέπει να αλλάξουν την πορεία σύσφιξης της νομιμσατικής πολιτικής για το 2016. 

Όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιανουαρίου, η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής FOMC έκριναν πως ο αντίκτυπος των εξελίξεων αυτών για το outlook της αμερικάνικης οικονομίας είναι αβέβαιος, αλλά συμφώνησαν ότι η αβεβαιότητα έχει αυξηθεί. 

«Πολλοί θεώρησαν ότι οι εξελίξεις αυτές αυξάνουν τα καθοδικά ρίσκα για το outlook» σημειώνεται στα πρακτικά. 

Ενώ οι συμμετέχοντες συνέχισαν να αναμένουν ότι οι σταδιακές προσαρμογές στην νομισματική πολιτική θα είναι κατάλληλες, τόνισαν πως το χρονοδιάγραμμα και ο ρυθμός των προσαρμογών θα εξαρτηθούν από τις μελλοντικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις του στο μεσοπρόθεσμο outlook. 

Όπως μεταδίδει του Bloomberg, οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι τα νέα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης είναι ενθαρρυντικά, ενώ τα στοιχεία για την κατανάλωση και την παραγωγή είναι απογοητευτικά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v