Κίνα: Οι ξένες εταιρίες χρειάζονται έγκριση για τις αναρτήσεις στο internet!

Νέοι κανόνες ορίζουν πως περιεχόμενο που σχετίζεται με πληροφορίες ή σκέψεις απαιτούν έγκριση πριν αναρτηθούν στο ίντερνετ. Ταυτόχρονα, οι εταιρίες αναγκάζονται να αποθηκεύουν όλο το περιεχόμενό τους σε servers στην ενδοχώρα.

Κίνα: Οι ξένες εταιρίες χρειάζονται έγκριση για τις αναρτήσεις στο internet!

Με έναν νέο κανονισμό που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, η κινεζική κυβέρνηση απαιτεί από τις ξένες εταιρίες και τις κοινοπραξίες ξένων εταιριών με κινεζικές, να παίρνουν έγκριση πριν αναρτήσουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη κίνηση της χώρας για την εξασφάλιση αυστηρότερου ελέγχου του ψηφιακού περιεχομένου.

Σύμφωνα με το Associated Press, στο πλαίσιο των νέων κανονισμών που θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 10 Μαρτίου, οι εταιρίες που είναι έστω και μερικώς ξένες δε θα μπορούν να αναρτούν στην ενδοχώρα κείμενο, εικόνες, χάρτες, παιχνίδια, animation και ήχο που σχετίζονται με πληροφορίες ή σκέψεις, χωρίς την έγκριση της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Ταινιών και Τηλεόρασης.

Βάσει των νέων κανόνων, οι εταιρίες υποχρεούνται επιπλέον να αποθηκεύουν το περιεχόμενό τους σε servers στην ενδοχώρα, γεγονός που δίνει στην κυβέρνηση εκτεταμένη νομική εξουσία για πρόσβαση και τον έλεγχο των δεδομένων. Παρόμοιες απαιτήσεις έχουν γίνει και από τις τεχνολογικές εταιρίες, στο πλαίσιο των νόμων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εθνικής ασφάλειας που εγκρίθηκαν πέρυσι.

«Η Κίνα εξακολουθεί να εστιάζει περισσότερο στη διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας και των συμφερόντων της στην εθνική ασφάλεια όταν πρόκειται για θέσπιση πολιτικών για τη διαδικτυακή βιομηχανία, ενώ ενδιαφέρεται λιγότερο για τα εμπορικά συμφέροντα και εκείνα του ατόμου», ανέφερε ο Zhang Zhian, επικεφαλής της σχολής επικοινωνίας και design στο Πανεπιστήμιο Sun Yat-sen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v