Citi: Αυξάνει τις πιθανότητες Brexit μετά τη δήλωση Τζόνσον

Οι επιπτώσεις από το Βrexit, αν συμβεί, θα είναι μεγαλύτερες και πιο επώδυνες σε οικονομικούς και πολιτικούς όρους, τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την Ε.Ε., υποστηρίζει η Citi.

Citi: Αυξάνει τις πιθανότητες Brexit μετά τη δήλωση Τζόνσον

Η Citi αύξησε τις πιθανότητες να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ ότι τάσσονται υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Οι επιπτώσεις από το Βrexit, αν συμβεί, θα είναι μεγαλύτερες και πιο επώδυνες σε οικονομικούς και πολιτικούς όρους, τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την Ε.Ε.» υποστηρίζει η Citi.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά τώρα πως οι πιθανότητες να συμβεί ένα Brexit βρίσκονται στο 30 με 40%, από 20 με 30% προηγουμένως. 

«Θα πραγματοποιήσω εκστρατεία για να αποχωρήσουμε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Κυριακή ο Μπόρις Τζόνσον. «Θα υποστηρίξω την ψήφο-αποχώρηση (από την ΕΕ)… διότι επιθυμώ μια καλύτερη συμφωνία για τους πολίτες αυτής της χώρας, που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και θα τους επιτρέπει να πάρουν τον έλεγχο της όλης κατάστασης στα χέρια τους», τόνισε.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τουλάχιστον 12 μηνών καταγράφει η ισοτιμία της στερλίνας με το δολάριο, ενώ το βρετανικό νόμισμα αγγίζει το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών έναντι του γεν. Η στερλίνα υποχωρεί κατά 1,6% στο 1,4181 δολάριο, ενώ έναντι του γεν υποχωρούσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2013, στα 160,40 γεν. Έναντι του ευρώ υποχωρεί κατά περίπου 1% στις 78,30 πένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v