Μεγάλα σουπερμάρκετ δεν υπογράφουν την επιστολή κατά του Brexit

Τα κορυφαία σουπερμάρκετ φοβούνται να αναστατώσουν τους πελάτες τους και αρνούνται να πάρουν θέση υπέρ του Brexit. Περισσότερες από τις μισές εταιρίες του FTSE 100 έχουν υπογράψει την εν λόγω επιστολή.

Μεγάλα σουπερμάρκετ δεν υπογράφουν την επιστολή κατά του Brexit

Οι Sainsbury's, Morrisons και Tesco αρνούνται να υπογράψουν μια επιστολή των μεγαλύτερων εταιριών της Βρετανίας, με την οποία οι επιχειρηματίες στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως η απόφαση ανήκει στο βρετανικό λαό. Οι εταιρίες αυτές είχαν αρνηθεί να στηρίξουν κάποια πλευρά και ενόψει του δημοψηφίσματος της Σκωτίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, περισσότερες από τις μισές βρετανικές εταιρίες του FTSE 100 έχουν υπογράψει την επιστολή που πρόκειται να δημοσιευτεί αύριο. Το δημοσίευμα τονίζει ότι πιθανότατα και οι τρεις αλυσίδες σουπερμάρκετ δεν είναι διατεθειμένες να αναστατώσουν τους πελάτες τους, οι οποίοι θα πάνε στις κάλπες τον Ιούνιο.

Ωστόσο η ανησυχία αυτή δε φαίνεται να εμποδίζει άλλες εταιρίες μεταξύ των 100 κορυφαίων βρετανικών εισηγμένων, περιλαμβανομένων των HSBC και Virgin, να στηρίξουν την καμπάνια υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, μαζί με τις Shell, BAE Systems, BT και τη μεταλλευτική Rio Tinto.

«Το δημοψήφισμα για τη συμμετοχή στην ΕΕ αποτελεί απόφαση του λαού της Βρετανίας. Όποια κι αν είναι αυτή η απόφαση, η προσοχή μας θα εξακολουθήσει να είναι στο να εξυπηρετούμε πελάτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Tesco. Επιπλέον, εκπρόσωπος της Sainsbury's τόνισε πως η εταιρία είναι «απολιτίκ οργανισμός» και η ψήφος για την Ευρώπη είναι «θέμα του βρετανικού λαού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v