Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BAE «κυνηγά» δραστηριότητες εμπορικής κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ

Η κατασκευάστρια όπλων εκτιμά την αναπτυσσόμενη αγορά προστασίας εταιρικών δεδομένων στα 15 δισ. δολάρια. Η ανταγωνίστριά της Raytheon έχει επίσης μπει επιθετικά στην κούρσα, ενώ η Boeing αποσύρθηκε πέρυσι πουλώντας τις δραστηριότητές της.

Η BAE «κυνηγά» δραστηριότητες εμπορικής κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ

Η BAE Systems σχεδιάζει φέτος να κυνηγήσει επιθετικά επιχειρήσεις εμπορικής κυβερνοασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη σε μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της βρετανικής κατασκευάστριας όπλων.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η εταιρία, η οποία έχει ιστορικά συνεργαστεί με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και το Πεντάγωνο σε ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, επιθυμεί να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην αναπτυσσόμενη αγορά προστασίας εταιρικών δεδομένων.

«Βλέπουμε (τις ΗΠΑ) ως τη μεγαλύτερη αγορά», ανέφερε σήμερα ο Kevin Taylor, διευθύνων σύμβουλος στη μονάδα Applied Intelligence. Μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων κατά επιχειρήσεων όπως η αμερικανική εταιρία λιανικής Target και η Sony Corp, έχει πυροδοτήσει το εταιρικό ενδιαφέρον για την προστασία ζωτικής σημασίας πληροφοριών. Η εταιρία εκτιμά την εν λόγω αγορά στα 15 δισ. δολάρια.

Τόσο η BAE Systems όσο και η αμερικανική ανταγωνίστρια Raytheon, είναι μεταξύ των κατασκευαστριών όπλων που κυνηγούν πιο επιθετικά τις δραστηριότητες αυτές. Η Boeing πέρυσι αποσύρθηκε από την κούρσα πουλώντας τις δραστηριότητές της στην Symantec, ενώ εταιρίες όπως οι Lockheed Martin και Northrop Grumman επίσης διατηρούν επιχειρήσεις προστασίας δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v