Η παραγωγή της Airbus δεν είναι αρκετά γρήγορη για την Κίνα

Στελέχη των κινεζικών αερογραμμών τονίζουν πως υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 10 χρόνια μεγάλης ανάπτυξης στην Κίνα. Η χώρα προβλέπεται πως θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά αεροπορικών ταξιδιών του κόσμου σε δύο δεκαετίες.

Η παραγωγή της Airbus δεν είναι αρκετά γρήγορη για την Κίνα

«Η Airbus δεν παράγει αρκετά γρήγορα», τόνισε σήμερα ο Stephen Wang, αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης κινεζικής αεροπορικής εταιρίας από άποψη προϋπολογισμού. Όπως ανέφερε, «για την κινεζική αεροπορική βιομηχανία, υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 10 χρυσά χρόνια, 10 χρόνια μεγάλης ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Spring Air, η οποία παρήγγειλε 60 Airbus A320neos με τιμές καταλόγου 6,3 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο, ανέφερε ότι επιθυμεί περισσότερα αεροσκάφη απ' ότι παρήγγειλε λόγω της αυξανόμενης ζήτησης σε μια χώρα που προβλέπεται πως θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά αεροπορικών ταξιδιών και αεροδιαστημικής του κόσμου, σε δύο δεκαετίες.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση, η Airbus έχει ήδη μια εγκατάσταση συναρμολόγησης στην Τιαντζίν, κοντά στο Πεκίνο. Παράλληλα, η Boeing ανέφερε πέρυσι πως σχεδιάζει να ανοίξει μονάδα στη χώρα.

Η Airbus κατασκευάζει κατά μέσο όρο τέσσερα τζετ A320 το μήνα στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v