Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Lexmark περικόπτει το 4% του προσωπικού

Η εταιρία εμφάνισε ζημιές 10,7 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο. Συνεργάζεται με τη Goldman Sachs στην εξερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών. Θα απολύσει περίπου 550 εργαζόμενους σε ένα χρόνο, ενώ κάποιοι θα μετακινηθούν σε χώρες χαμηλού κόστους.

Η Lexmark περικόπτει το 4% του προσωπικού

Η Lexmark International ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του 4% του προσωπικού της, καθώς η κατασκευάστρια εκτυπωτών, επιχειρηματικού λογισμικού και hardware ανέφερε πως έλαβε «θετικό ενδιαφέρον» κατά την εξερεύνησή της για στρατηγικές εναλλακτικές.

Η ενημέρωση ήρθε ενώ η εταιρία ανακοίνωσε τα κέρδη της, σε προσαρμοσμένη βάση, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες λόγω χαμηλότερων εξόδων που αντιστάθμισαν μια χειρότερη από το αναμενόμενο πτώση στα έσοδα.

Η Lexmark ανακοίνωσε πως θα εξαλείψει περίπου 550 θέσεις εργασίας μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σε μια κίνηση που στοχεύει σε αυξανόμενα κέρδη και δραστηριότητες στο τμήμα λύσεων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η εταιρία ανέφερε ότι κάποιες θέσεις θα μετακινηθούν σε χώρες χαμηλού κόστους.

Οι περικοπές αποτελούν απάντηση στις προκλήσεις που επιφέρουν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και πρόκειται να παράγουν περίπου 67 εκατ. δολάρια από εξοικονόμηση το 2016 και 100 εκατ. ετησίως ξεκινώντας το 2017.

Η εταιρία πρόσθεσε πως η αναδιάρθρωση, η οποία αναμένεται να επιφέρει κόστη 59 εκατ. δολαρίων, συνάδει με την συνεχιζόμενη διαδικασία εξέτασης στρατηγικών εναλλακτικών. Η Lexmark ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως εργάζεται με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs στην εξερεύνηση των στρατηγικών.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρία ανακοίνωσε ζημιές ύψους 10,7 εκατ. δολαρίων ή 17 cents ανά μετοχή, έναντι 22,6 εκατ. ή 37 cents ανά μετοχή το προηγούμενο έτος. Τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν σε 1,16 δολάριο ανά μετοχή από 1,14 δολάριο το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Τα έσοδα έπεσαν 5,3% σε 968,8 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v