Οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν το χρέος των αναδυόμενων

Οι καθαρές εκροές τους τελευταίους 12 μήνες από funds που επενδύουν σε χρέος αναδυόμενων αγορών ανέρχονται στα 12 δισ. δολάρια.

Οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν το χρέος των αναδυόμενων

Τα funds που επενδύουν σε χρέος αναδυόμενων αγορών σε τοπικό νόμισμα έχουν καταγράψει πέντε διαδοχικές εβδομάδες εκροών, σύμφωνα με στοιχεία από funds που παρακολουθεί η EDFR.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι καθαρές εκροές τους τελευταίους 12 μήνες ανέρχονται στα 12 δισ. δολάρια.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν στην κατοχή τους πάνω από το 25% του χρέους των αναδυόμενων αγορών που έχει εκδοθεί σε τοπικό νόμισμα, έναντι 9% πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στο Μεξικό, την Ινδονησία, την Πολωνία και το Περού το ποσοστό συμμετοχής των ξεών στις αγορές χρέους σε τοπικό νόμισμα ξεπερνά το 35%.

Καθώς αυξανόταν το ποσοστό των διεθνών επενδυτών στις εγχώριες αγορές χρέους, το ΔΝΤ άρχισε να προειδοποίει ότι οι αναδυόμενες αγορές πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν το χρέος σε εγχώριο νόμισμα που βρίσκεται στα χέρια ξένων ως εξωτερικό χρέος, δεδομένου του ενδεχόμενου οι ξένοι επενδυτές να πουλήσουν τους τίτλους τους.

Την περασμένη χρονιά ξεκίνησε η απόσυρση από τις αναδυόμενες αγορές. Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής (IIF) ήταν η πρώτη χρονιά από το 1980 που καταγράφηκαν καθαρές εκροές κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v