Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Peugeot: Αύξηση 6% στα έσοδα το 2015

Η εταιρία επέστρεψε σε κέρδη, έπειτα από ζημιές 706 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το 2014. Ο CEO εφάρμοσε αποτελεσματικά ένα σχέδιο περικοπής στα κόστη, αύξησης της παραγωγικότητας και διατήρησης των τιμών των οχημάτων.

Peugeot: Αύξηση 6% στα έσοδα το 2015

Η Peugeot Citroën συνέχισε να καταγράφει μια ισχυρή ανάκαμψη, επιστρέφοντας το 2015 σε ετήσια καθαρά κέρδη ύψους 899 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρία περιέκοψε κόστη, αύξησε την παραγωγικότητα και μείωσε τις εκπτώσεις στις τιμές των οχημάτων. Το προηγούμενο έτος, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είχε εμφανίσει ζημιές ύψους 706 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης από άποψη πωλήσεων ανακοίνωσε σήμερα πως τα έσοδά της αυξήθηκαν 6% σε 54,68 δισ. ευρώ. Τα υψηλότερα έσοδα και κέρδη ήρθαν παρά το γεγονός πως οι παγκόσμιες πωλήσεις των Peugeot, Citroën και DS αυξήθηκαν κατά μόλις 1,2% σε 2,9 εκατ. οχήματα.

«Όλως παραδόξως, τη μεγαλύτερη βελτίωση την είχαμε στην Ευρώπη», τόνισε ο Carlos Tavares, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal.

O CEO ανέλαβε το 2014 και εφάρμοσε ένα φιλόδοξο σχέδιο προκειμένου να μετατρέψει την εταιρία που μέχρι τότε έχανε χρήματα, σε σημαντικό παίκτη στη βιομηχανία αυτοκινήτων.

Στα τέλη του 2015, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους στο βασικό τμήμα της εταιρίας ήταν στο 5%, γεγονός που την καθιστά μεταξύ των πιο κερδοφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v