RBS: Ζημιές για όγδοη συνεχόμενη χρονιά

Η τράπεζα προσπαθεί να πληρώσει μέρισμα για πρώτη φορά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση. Το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε κόστη και απομειώσεις περίπου 3,6 δισ. στερλινών. Η μετοχή της έπεσε 19% με το πρόσφατο selloff.

RBS: Ζημιές για όγδοη συνεχόμενη χρονιά

Η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ετήσιες ζημιές για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από όταν διασώθηκε στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, κυρίως λόγω κοστών από προηγούμενη κακοδιαχείριση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η καθαρή απώλεια περιορίστηκε στις 1,98 δισ. στερλίνες το 2015 από 3,47 δισ. το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη προ φόρων, εξαιρώντας νομικά κόστη και κόστη αναδιάρθρωσης, έπεσαν περίπου 28% σε 4,41 δισ. στερλίνες, έναντι μιας μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 4,45 δισ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ross McEwan, έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα καθοριστικό έτος για τις προσπάθειές του να αρχίσει και πάλι να πληρώνει μέρισμα για πρώτη φορά μετά τη διάσωση της τράπεζας. Τον περασμένο μήνα, η RBS ανακοίνωσε απομειώσεις και κόστη περίπου 3,6 δισ. στερλινών για το τέταρτο τρίμηνο, γεγονός που πρόσθεσε στις απώλειές της και περιόρισε ακόμη περισσότερο το κεφάλαιο που είναι σε θέση να επιστρέψει στους μετόχους.

Όπως τόνισε ο CEO, το 2015 η RBS «αποχώρησε από ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις που δε συνάδουν με τη στρατηγική μας και επιτάχυνε τις βελτιώσεις στην κύρια τράπεζα μας».

Η Royal Bank of Scotland ανήκει κατά 73% στο κράτος, ενώ τα σχέδια του Τζορτζ Όσμπορν να την επιστρέψει σε ιδιωτικά χέρια έχουν καθυστερήσει λόγω του φετινού selloff στις μετοχές τραπεζών σε όλη την Ευρώπη που πίεσε την RBS 19% κάτω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v