SocGen: Κίνα και Brexit oι μεγαλύτεροι «μαύροι κύκνοι»

Οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι αγορές είναι η έξοδος της Βρετανίας από την E.E. (45%) και η απότομη προσγείωση της Κίνας (30%), σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της SocGen για τους «μαύρους κύκνους».

SocGen: Κίνα και Brexit oι μεγαλύτεροι «μαύροι κύκνοι»

Η Societe Generale επέστρεψε με την τελευταία τριμηνιαία της έκθεση για τους «μαύρους κύκνους» που απειλούν τις παγκόσμιες αγορές και την οικονομία.

Οι «μαύροι κύκνοι» είναι οικονομικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι που μπορεί να ταρακουνήσουν τις παγκόσμιες αγορές. Είναι δύσκολο να προβλεφθούν και αποτελούν πραγματικά πολύ άσχημα νέα αν επαληθευτούν.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, οι αναλυτές της SocGen εκτιμούν πως οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι η έξοδος της Βρετανίας από την E.E. (45%) και η απότομη προσγείωση της Κίνας (30%).

Σε σχέση με την έκθεση του Νοεμβρίου, η τράπεζα έχει αυξήσει την πιθανότητα μιας παγκόσμιας ύφεσης στο 20% από 10%.

«Το κοινό σε όλα αυτά τα ρίσκα είναι το στοιχείο της κατάστασης του χρηματοπιστωτικού τομέα, που έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά, τόσο όσον αφορά στον κάθε κίνδυνο ξεχωριστά, όσο και το να τους συνδέσει μεταξύ τους», σημειώνουν οι αναλυτές της SocGen.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v