Επιμένει στο Brexit ο Μπόρις Τζόνσον

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο της στήριξης προς το Brexit, ο δήμαρχος του Λονδίνου επανέρχεται με συνεντεύξεις του, ζητώντας από υπουργούς να στηρίξουν στο δημοψήφισμα την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Επιμένει στο Brexit ο Μπόρις Τζόνσον

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε τους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης να ενταχθούν στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αψηφώντας τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, σε συνέντευξή του στην Telegraph ο Τζόνσον δήλωσε πως θέλει να αλλάξει τη σκέψη της πλειοψηφίας των υπουργών που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. «Ο κόσμος θα πρέπει να κοιτάξει τα επιχειρήματα. Έχω τεράστιο σεβασμό για αυτό που λέει ο πρωθυπουργός. Όμως νομίζω ο κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί τα επιχειρήματα».

Σε ξεχωριστή του συνέντευξη στους Times, απέρριψε το επιχείρημα πως μια ψήφος υπέρ του Brexit θα πυροδοτούσε διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής με την ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει ένας καλύτερος διακανονισμός για τη Βρετανία, κάτι που θα οδηγούσε σε δεύτερο δημοψήφισμα.

Σημειώνεται πως χθεσινή δημοσκόπηση του ORB για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, ανεβάζει την στήριξη προς το Brexit στο 52% από 48% που ήταν πριν από έναν μήνα, ενώ η στήριξη προς την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ υποχώρησε στο 48% από 52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v