Citigroup: Πουλά το 20% που κατέχει στην China Guangfa Bank

Το μερίδιο της Citi ήταν αξίας 620 εκατ. δολαρίων, ενώ τώρα έχει αγγίξει τα τρία δισ. Η τράπεζα έχει δικό της δίκτυο καταστημάτων στην Κίνα και το μερίδιο στην κινεζική τράπεζα δε συνάδει με τα στρατηγικά της σχέδια για τη χώρα.

Citigroup: Πουλά το 20% που κατέχει στην China Guangfa Bank

Το Citigroup έφτασε σε συμφωνία με την China Life Insurance προκειμένου η δεύτερη να αγοράσει το μερίδιο 20% που κατέχει η τράπεζα στην China Guangfa Bank, αξίας τριών δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η αμερικανική τράπεζα «ξεφορτώνει» το μερίδιό της στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Κίνας. Το Citigroup αγόρασε μέρος της εταιρίας το 2006 ως μέρος κοινοπραξίας επενδυτών που εισήλθαν με σκοπό την εξυγίανση της κινεζικής τράπεζας. Τώρα αποχωρεί διότι το μερίδιο αυτό δε συνάδει πλέον με τα στρατηγικά σχέδιά του για την Κίνα, όπου λειτουργεί δικό του δίκτυο καταστημάτων.

Η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά σε ρεπορτάζ της το Δεκέμβριο πως το Citigroup βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του μεριδίου, το οποίο το 2006 ήταν αξίας 620 εκατ. δολαρίων. Η τράπεζα πρόκειται να έχει μεγάλο κέρδος από αυτή την επένδυση, αν και οι πηγές που επικαλείται το δίκτυο τονίζουν ότι η πώληση δε θα έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο μισό του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v