Γαλλία: Αύξηση 13% στις καταγραφές νέων οχημάτων το Φλεβάρη

Οι επιδόσεις της Renault και των ξένων μαρκών τόνωσαν την ανάπτυξη. Οι ξένες μάρκες εμφάνισαν μεγαλύτερη άνοδο από τις γαλλικές. Οι πωλήσεις της VW, της πιο δημοφιλούς ξένης μάρκας στη χώρα, έπεσαν 1,9% λόγω του σκανδάλου ρύπων.

Γαλλία: Αύξηση 13% στις καταγραφές νέων οχημάτων το Φλεβάρη

Οι καταγραφές νέων οχημάτων στη Γαλλία εμφάνισαν ανάπτυξη το Φεβρουάριο, καθώς τονώθηκαν κυρίως από τις ισχυρές επιδόσεις της Renault και ξένων μαρκών, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα η ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της χώρας.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας, η Peugeot Citroen, εμφάνισε αύξηση 9,8% στις νέες καταγραφές και η Renault εμφάνισε μεγάλη άνοδο 14,2%, λόγων των επιδόσεων του Dacia.

Οι συνολικές καταγραφές όλων των μαρκών αυξήθηκαν κατά 13% σε 166.741 οχήματα, με τις ξένες μάρκες να εμφανίζουν άνοδο 14,4%, ξεπερνώντας την ανάπτυξη των Γάλλων ανταγωνιστών τους.

Έπειτα από αρκετά χρόνια πτώσεων, η αγορά αυτοκινήτων της Γαλλίας εμφάνισε ισχυρή ανάπτυξη πέρυσι καθώς οι καταναλωτές άρχισαν να ξοδεύουν εν μέσω μιας μέτριας οικονομικής ανάπτυξης.

Οι πωλήσεις της Volkswagen, της πλέον δημοφιλούς ξένης μάρκας στη Γαλλία, έπεσαν κατά 1,9% το Φεβρουάριο, αφού η εταιρία εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιπτώσεις του σκανδάλου εκπομπών ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v