Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα μαχαίρια Σόιμπλε με Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία

«Αυτή η φλυαρία ότι πρέπει τώρα να μοιράσω περισσότερα χρήματα σε όλους τους τομείς της πολιτικής, από ό,τι προβλέπεται στον προγραμματισμό, ώστε να μην αναπτυχθεί η ακροδεξιά λόγω προσφύγων, είναι αξιοθρήνητη», η απάντηση Σόιμπλε στις προτάσεις των Σοσιαλδημοκρατών.

Στα μαχαίρια Σόιμπλε με Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία

Ο αντιπρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Τόρστεν Σέφερ-Γκίμπελ επετέθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt στον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για την απόρριψη του προταθέντος από τον πρόεδρο του SPD και αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ «νέου πακέτου αλληλλεγγύης» για τους Γερμανούς άπορους πολίτες.

«Το SPD ενδιαφέρεται για την συνοχή της κοινωνίας. Αν ο Σόϊμπλε κραυγάζει εναντίον του, τότε δεν τείνει εύηκοον ους στην κοινωνία», δήλωσε ο Σέφερ-Γκίμπελ στις εφημερίδες του συγκροτήματος Funke.

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ζητά εδώ και μήνες περισσότερες επενδύσεις προς όφελος όλων των ανθρώπων στη Γερμανία. Ο Σόϊμπλε δεν πρέπει να κρύβεται πλέον πίσω από έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό με μηδενικό έλλειμμα. Οποιος ανατρέπει την αύξηση των συντάξεων για μικροσυνταξιούχους ή τον «συμμετοχικό νόμο» (σ.σ. ειδική ενίσχυση για αναπήρους), παραβαίνει τη συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι σοσιαλδημοκράτες αναμένουν τήρηση της συμφωνίας», πρόσθεσε ο Τόρστεν Σέφερ-Γκίμπελ.

O Γερμανός υπουργός Οiκονομικών Β. Σόϊμπλε είχε απορρίψει την πρόταση του Γκάμπριελ λέγοντας: «Αυτή η φλυαρία ότι πρέπει τώρα να μοιράσω περισσότερα χρήματα σε όλους τους τομείς της πολιτικής, από ό,τι προβλέπεται στον οικονομικό προγραμματισμό, ώστε να μην αναπτυχθεί η ακροδεξιά λόγω των προσφύγων, είναι πραγματικά αξιοθρήνητη».

Απορριπτική ήταν εντούτοις και η στάση του κόμματος των Πρασίνων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η βουλευτής τους Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ κατηγόρησε και αυτή σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Ν-tv τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπιελ ότι φέρνει σε αντιπαράθεση τους κοινωνικά αδύναμους με τους πρόσφυγες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v