Glencore: Ζημιές πέντε δισ. δολαρίων το 2015

Η μεταλλευτική εταιρία εμφάνισε απώλεια και δεσμεύτηκε να πουλήσει κι άλλα περιουσιακά στοιχεία φέτος. Στοχεύει σε μείωση χρέους σε 18-19 δισ. δολάρια μέχρι τα τέλη του έτους.

Glencore: Ζημιές πέντε δισ. δολαρίων το 2015

Η Glencore εμφάνισε καθαρή απώλεια ύψους πέντε δισ. δολαρίων κατά το περασμένο έτος, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών των ακατέργαστων υλών. Η εταιρία δεσμεύτηκε να πουλήσει φέτος κι άλλα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με τα αρχικά της σχέδια, προκειμένου να στηρίξει τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία με έδρα την Ελβετία, η οποία είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 2,3 δισ. δολαρίων το 2014, τόνισε σήμερα ότι το καθαρό της χρέος μειώθηκε 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σε 25,9 δισ. δολάρια στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η εταιρία σχεδιάζει πλέον να πουλήσει φέτος περιουσιακά στοιχεία αξίας τεσσάρων έως πέντε δισ. δολαρίων, έναντι ενός προηγούμενου στόχου τριών με τέσσερα δισ.

Η Glencore τόνισε πως έχει θέσει νέο στόχο για μείωση του καθαρού της χρέους. Στοχεύει σε μια μείωση σε 17-18 δισ. φέτος, ενώ ο προηγούμενος στόχος της έκανε λόγο για 18-19 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2016.

Το χρέος της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρίας του κόσμου από άποψη χρηματιστηριακής αξίας, ήταν 29,6 δισ. δολάρια στις 30 Ιουνίου.

Οι μετοχές της εταιρίας έχουν εμφανίσει άνοδο 47% φέτος, αφού ανακοίνωσε περαιτέρω πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, μια περικοπή στα κόστη και την αναχρηματοδότηση ενός μέρους τους χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v