Dudley (Fed): Αυξάνονται τα ρίσκα για την οικονομία

Η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας έχουν αυξηθεί και τα καθοδικά ρίσκα έχουν ενισχυθεί, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, William Dudley.

Dudley (Fed): Αυξάνονται τα ρίσκα για την οικονομία

Λιγότερο αισιόδοξος για τις προοπτικές της ανάπτυξης και του πληθωρισμού δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, William Dudley, υποστηρίζοντας πως το outlook έχει επιδεινωθεί μετά την πρόσφατη αναταραχή στις αγορές.

«Γενικά, είμαι λιγότερο αισιόδοξος από ό,τι στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Dudley σε ομιλία που έδωσε στην Κίνα. «Εν μέρει, αυτό αντανακλά την εκτίμησή μου ότι η αβεβαιότητα για το outlook έχει αυξηθεί και ότι τα καθοδικά ρίσκα έχουν ενισχυθεί». 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Dudley ανέφερε πως οι πιο σφικτές χρηματοπιστωτικές συνθήκες στο εξωτερικό έχουν αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ και ότι οι φορείς άσκησης πολιτικής πρέπει να το λάβουν υπόψη τους για την αξιολόγηση της νομισματικής πολιτικής.

Σημειώνεται πως η επόμενη συνάντηση της Fed θα πραγματοποιηθεί στις 15 με 16 Μαρτίου, όταν οι αξιωματούχοι θα αναθεωρήσουν τις οικονομικές τους προβλέψεις. Οι επενδυτές βλέπουν μόλις 10% πιθανότητα να αυξηθούν τα επιτόκια στην επόμενη συνάντηση των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Fed Nέας Υόρκης σημείωσε πως έως τώρα έχει προχωρήσει σε μια πολύ ήπια υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη των ΗΠΑ και συνεχίζει να πιστεύει ότι θα κινηθεί κοντά στο 2%, ρυθμός που θα είναι αρκετός για να οδηγήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, αν και ο κ. Dudley υποστήριξε πως το γενικότερο outlook για την οικονομία δεν έχει αλλάξει σημαντικά, τα καθοδικά ρίσκα έχουν αυξηθεί και μπορεί να οδηγήσουν σε αναθεωρήσεις. Ο ίδιος χαρακτήρισε ανησυχητική την πτώση στις μετρήσεις για τις προοπτικές του πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v