Η επιβράδυνση δεν πτοεί τους Κινέζους τουρίστες

Το 2015 οι Κινέζοι τουρίστες έκαναν πάνω από 120 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% φέτος. Για να καλύψουν τη ζήτηση, οι εταιρίες του τομέα χτίζουν ξενοδοχειακές μονάδες και αυξάνουν τα δρομολόγια.

Η επιβράδυνση δεν πτοεί τους Κινέζους τουρίστες

Μπορεί η οικονομία της χώρας τους να επιβραδύνεται, αλλά οι Κινέζοι ταξιδιώτες δεν πτοούνται. Οι αριθμοί των τουριστών εξακολουθούν να μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα να ποντάρουν στην Κίνα για το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων και τη θέσπιση καινούριων δρομολογίων κρουαζιέρων.

Σύμφωνα με το CNBC, οι Marriott International και Royal Caribbean Cruises είναι μεταξύ των εταιριών που σπεύδουν να καλύψουν τις ανάγκες του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των πλούσιων Κινέζων που, όχι μόνο ξοδεύουν περισσότερα στην εγχώρια αγορά, αλλά ταξιδεύουν όλο και περισσότερο στο εξωτερικό.

«Οι Κινέζοι ταξιδιώτες εξακολουθούν να αυξάνονται γρηγορότερα απ' ό,τι αναπτύσσεται η οικονομία στην Κίνα», ανέφερε ο πρόεδρος του Marriott International και επικεφαλής για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Craig Smith, προσθέτοντας πως τα έσοδα κατά την περίοδο της κινεζικής Πρωτοχρονιάς αυξήθηκαν 12% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση, το Marriott και η κινεζική Eastern Crown Hotels υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για το άνοιγμα 100 μέσης κλίμακας ξενοδοχεία στην ενδοχώρα μέχρι το 2021. Ακόμη 40 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν προγραμματιστεί για αργότερα.

Οι Κινέζοι τουρίστες έκαναν το 2015 πάνω από 120 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με την China National Tourism Administration. Όπως εξήγησε ο Smith, αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v