Fed: Με ήπιο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

Καμία από τις 12 περιφέρειες της Fed δεν κατέγραψε κάποια θεαματική βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες την περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου ως το τέλος Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από την έκθεση Beige Book.

Fed: Με ήπιο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

Η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, αλλά με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των διάφορων περιοχών και κλάδων, σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της Fed που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Η μικτή εικόνα υπογραμμίζει τον «πονοκέφαλο» των αξιωματούχων της Fed ενόψει της επόμενης συνεδρίασης για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής στις 15 με 16 Μαρτίου.

Καμία από τις 12 περιφέρειες της Fed δεν κατέγραψε κάποια θεαματική βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες την περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Η ανάπτυξη ήταν «ήπια» ή «μέτρια» στις μισές από τις περιφέρειες, έναντι εννιά στην προηγούμενη έκθεση της Fed. «Μικτή» ήταν η οικονομική δραστηριότητα σε τρεις περιφέρειες, ενώ σε δύο παρέμεινε στάσιμη. Η περιοχή του Κάνσας σημείωσε ήπια πτώση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές αναφέρθηκε ως ένας από τους βασικούς λόγους που οι καταναλωτές εμφανίστηκαν απρόθυμοι να ξοδέψουν στις περιφέρειες της Βοστόνης, του Κλίβελαντ και του Σικάγο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν στις περισσότερες περιφέρειες, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα ήταν στάσιμη λόγω του ισχυρού δολαρίου και της αδύναμης ζήτησης από τον ενεργειακό κλάδο.

Η έκθεση της Fed δείχνει πως ενώ σε γενικές γραμμές οι μισθοί αυξήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα με την περιφέρεια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v