Μέρκελ: Να αναλάβουμε πιο ενεργό ρόλο στη διεθνή σκηνή

Η καγκελάριος τόνισε πως δεν αρκεί πλέον η Γερμανία απλώς να εξάγει προϊόντα στον υπόλοιπο κόσμο. «Μάλλον πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες σε έναν ανοικτό κόσμο γι' αυτά που συμβαίνουν πέραν των ευρωπαϊκών μας συνόρων», δήλωσε σε προεκλογική εκδήλωση.

Μέρκελ: Να αναλάβουμε πιο ενεργό ρόλο στη διεθνή σκηνή
Η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει ευρύτερο ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις, είπε χθες σε ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζοντας να προβάλλει αντίσταση στις πιέσεις που δέχεται να αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματός της ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων σε ομόσπονδα κρατίδια τη 13η Μαρτίου, που ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι θα αποτελέσουν ένα άτυπο δημοψήφισμα για την πολιτική της στην προσφυγική κρίση, η καγκελάριος τόνισε πως δεν αρκεί πλέον η Γερμανία απλώς να εξάγει προϊόντα στον υπόλοιπο κόσμο.

«Μάλλον πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες σε έναν ανοικτό κόσμο γι' αυτά που συμβαίνουν πέραν των ευρωπαϊκών μας συνόρων», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει περισσότερη αναπτυξιακή βοήθεια, περισσότερα κοινά πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, αυτό σημαίνει δίκαιο εμπόριο και πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως νιώθει κανείς σε μια κοινωνία κλεισμένη στον εαυτό της».

Στο εσωτερικό της Γερμανίας εντείνονται οι πιέσεις ώστε η κυβέρνηση να αλλάξει στάση και να υιοθετήσει μια πολιτική προσανατολισμένη περισσότερο στο εθνικό συμφέρον, ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει τις προσπάθειές της να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v