Τσίπρας: Οι συνοριακοί έλεγχοι καταστρέφουν την Ευρώπη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να απορρίψουν μονομερή μέτρα στην Σύνοδο την Δευτέρα. Δύσκολη αλλά όχι εκτός ελέγχου η κατάσταση, ανέφερε στην Bild. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πάνω από το 100% των δεσμεύσεων, τόνισε.

Τσίπρας: Οι συνοριακοί έλεγχοι καταστρέφουν την Ευρώπη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την Αυστρία και τις βαλκανικές χώρες που θέλουν την επιβολή συνοριακών ελέγχων ότι καταστρέφουν την Ευρώπη, σε συνέντευξη που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild.

«Αυτό το οποίο συμφώνησαν και αποφάσισαν οι χώρες αυτές, πηγαίνει ενάντια σε όλους τους κανονισμούς και ολόκληρη την Ευρώπη και το θεωρούμε εχθρικό (unfriendly)» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί την Κυριακή.

«Οι χώρες αυτές καταστρέφουν την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Έλληνες πρωθυπουργός.

Όπως μεταδίδει τα Reuters, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απορρίψουν μονομερή μέτρα στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Δευτέρα.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά όχι εκτός ελέγχου» σημείωσε. «Έχουμε εκπληρώσει πάνω από 100% των υποχρεώσεων μας, την ώρα που άλλοι δεν έχουν εκπληρώσει ούτε το 10% και προτιμούν να μας κάνουν κριτική» πρόσθεσε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v