Αργεντινή: Σχεδιάζει έκδοση χρέους $11,68 δισ.

Η έκδοση προγραμματίζεται για τον Απρίλιο εφόσον το Κογκρέσο εγκρίνει την συμφωνία της κυβέρνησης με τα hedge funds που είχαν μηνύσει την χώρα.

Αργεντινή: Σχεδιάζει έκδοση χρέους $11,68 δισ.

Η Αργεντινή θα πουλήσει 5ετη,10ετη και 30ετη ομόλογα αμερικανικού δικαίου αξίας 11,68 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, εφόσοαν το Κογκρέσο της χώρας εγκρίνει γρήγορα τον διακανονισμό της νέας κυβέρνησης με τα funds «γύπες», δήλωσαν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Κογκρέσο την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Οικονομίας Λούις Καπούτο ανέφερε στους βουλευτές που θα συζητήσουν την συμφωνία ότι τα ομόλογα θα έχουν επιτόκιο κοντά στο 7,5%. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Αργεντινή κατέληξε σε «συμφωνία επί της αρχής» 4,65 δισ. δολαρίων με τα hedge funds που είχαν μηνύσει την χώρα μετά τις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους κατά την προηγούμενη δεκαετία.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, τα funds θα λάβουν το 75% του συνόλου των απαιτήσεων τους, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και του κεφαλαίου.

«Αν η συμφωνία επεκταθεί σε όλους τους πιστωτές, η έκδοση ομολόγων θα ανέρχεται στα 11,684 δισ. δολάρια. Για αυτό πρέπει να κλείσουμε οριστικά αυτό το κεφάλαιο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Αλφόνσο Πρατ Γκέι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v