Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επενδυτές επιστρέφουν στο αμερικάνικο χρέος «junk»

Τα funds που τοποθετούνται σε αμερικάνικο χρέος υψηλής απόδοσης κατέγραψαν εισροές 5 δισ. δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαρτίου. Τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και η σταθεροποίηση του αργού έχουν περιορίσει τους φόβους των επενδυτών.

Οι επενδυτές επιστρέφουν στο αμερικάνικο χρέος «junk»

Οι επενδυτές έκανα μαζικές τοποθετήσεις στα funds αμερικάνικων ομολόγων «junk», καθώς το ράλι ανακούφισης στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές και στο σταθερό εισόδημα αποτέλεσε δέλεαρ για εισροή νέου χρήματος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα funds που επενδύουν σε αμερικάνικο χρέος υψηλής απόδοσης κατέγραψαν εισροές 5 δισ. δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαρτίου. Είναι το μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταγραφεί από τότε που υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με την Lipper.

Οι κινήσεις αντανακλούν μια βελτίωση του κλίματος μεταξύ των επενδυτών και την υποχώρηση των ανησυχιών, μετά από μια σειρά οικονομικών στοιχείων που περιόρισαν τους φόβους για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ και την σταθεροποίηση των τιμών του αργού πετρελαίου. Επιπλέον, ενισχύονται οι προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες στην Κίνα, στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη είναι προετοιμασμένες να προσφέρουν περαιτέρω οικονομική τόνωση αν χρειαστεί.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν λιγότερο για την Κίνα και γίνεται λιγότερη κουβέντα για την ύφεση στις ΗΠΑ» δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Payden & Rygel στους Financial Times. «Γενικά ο τόνος είναι πολύ καλύτερος, οι αποτιμήσεις σίγουρα είναι ελκυστικές και για αυτό έρχονται χρήματα» πρόσθεσε.

Οι εισροές σε αμερικάνικα ομόλογα «junk» ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα και με βάση τα στοιχεία της EDFR, που παρακολουθεί τις ροές σε funds από το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v