Η Barclays τονώνει τις δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες όλο και μικραίνουν για να χρειάζονται λιγότερα κεφάλαια. Η Barclays αναδιαρθρώνεται αλλά επεκτείνεται σε τομείς της επενδυτικής τραπεζικής. Συγχωνεύσεις και μετοχές είναι ελκυστικές καθώς άλλες αγορές αποδυναμώνονται.

Η Barclays τονώνει τις δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων

Η Barclays προσέλαβε σήμερα εννέα ανθρώπους, περιλαμβανομένου του πρώην τραπεζίτη της Bank of America Merrill Lynch, Carlo Calabria, προκειμένου να ισχυροποιήσει την επιχείρηση εξαγορών και συγχωνεύσεων. Όπως σχολιάζει το MarketWatch, πρόκειται για ενδεικτικό παράδειγμα του ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν αποσύρονται από την επενδυτική τραπεζική παγκοσμίως.

Ο Calabria θα είναι επικεφαλής για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ στην ομάδα θα συμμετέχουν και άλλοι οκτώ από την CMC Capital, της οποίας ο Calabria ήταν συνιδρυτής πριν από τέσσερα χρόνια.

Αν και εν μέσω μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης παγκοσμίως, η Barclays έχει εντούτοις επεκταθεί σε κάποιους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής και έχει προχωρήσει σε μια σειρά σχετικών προσλήψεων. Οι επιχειρήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων και χρηματοδότησης της τράπεζας, εργάστηκαν σε κάποιες από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του περασμένου έτους, εν μέσω ενός ιστορικού υψηλού ρεκόρ στον όγκο εξαγορών και συγχωνεύσεων παγκοσμίως. Ωστόσο, και πάλι δεν κατάφεραν να μπουν στους πέντε κορυφαίους συμβούλους. Οι νέες προσλήψεις αποσκοπούν στην τόνωση αυτού του momentum.

Γενικότερα, οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης γίνονται όλο και μικρότερες προκειμένου να χρειάζονται λιγότερα κεφάλαια. Τα τμήματα μετοχών και συγχωνεύσεων έχουν σταθεί σχετικά ελκυστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα καθώς άλλες αγορές έχουν αποδυναμωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v