EON: Ζημιές-ρεκόρ το 2015

Η μεταστροφή της Γερμανίας στην ανανεώσιμη ενέργεια πλήττει τις συμβατικές εταιρίες ενέργειας. Η EON προχώρησε το 2015 σε απομειώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και σε ένα spinoff της επιχείρησης ορυκτών καυσίμων.

EON: Ζημιές-ρεκόρ το 2015

Η EON κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια ζημιά της έπειτα από απομείωση δισεκατομμυρίων ευρώ στα εργοστάσια άνθρακα και αερίου.

Η καθαρή ζημιά υπερδιπλασιάστηκε καθώς ξεπέρασε τα επτά δισ. ευρώ το 2015 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για μια απώλεια 6,4 ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα υποκείμενα καθαρά κέρδη της γερμανικής εταιρίας, δηλαδή χωρίς τις απομειώσεις, παρέμειναν αμετάβλητα στο 1,65 δισ. ευρώ, από πωλήσεις 116,2 δισ. ευρώ.

Η μεταστροφή της Γερμανίας στην ανανεώσιμη ενέργεια πλήττει τις συμβατικές εταιρίες ενέργειας. Και οι τέσσερις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρίες παραδοσιακής ενέργειας μείωσαν την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων το 2015.

Η EON προσπάθησε να ανταποκριθεί με ένα spinoff της επιχείρησής της ορυκτών καυσίμων, η οποία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο κατά το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v