Εκδόθηκε το πρώτο καλυμμένο ομόλογο με αρνητική απόδοση

Η Berlin Hyp εξέδωσε καλυμμένα ομόλογα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς κουπόνι και με απόδοση -0,162%. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων.

Εκδόθηκε το πρώτο καλυμμένο ομόλογο με αρνητική απόδοση

Μια γερμανική τράπεζα έγινε ο πρώτος μη κρατικός οργανισμός που εξέδωσε ομόλογο σε ευρώ με αρνητική απόδοση, σε ένα ακόμα ορόσημο στην καταβύθιση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος στον κόσμο των αρνητικών επιτοκίων.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τους αναλυτές να αναμένουν περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, από το -0,3% που βρίσκεται σήμερα.

Η Berlin Hyp εξέδωσε καλυμμένα ομόλογα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς κουπόνι και με απόδοση -0,162%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

H αρνητική απόδοση σημαίνει ότι οι επενδυτές είναι βέβαιο ότι θα χάσουν χρήματα αν κρατήσουν τα ομόλογα μέχρι την τελική ημερομηνία ωρίμανσης.

Τα καλυμμένα ομόλογα εκδίδονται από τράπεζες και θεωρούνται από τους πιο ασφαλείς τίτλους στην αγορά χρέους, γιατί σε περίπτωση χρεοκοπίας, οι κάτοχοί τους μπορούν να καταφύγουν τόσο στην τράπεζα όσο και σε μια δεξαμενή υποκείμενων στοιχείων ενεργητικού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των F.T., στις δευτερογενείς αγορές διαπραγματεύονται καλυμμένα ομόλογα με αρνητική απόδοση, αλλά στην περίπτωση της Berlin Hyp είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται αρνητικές αποδόσεις κατά την πώληση του τίτλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v