Carrefour: Αύξηση κερδών για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το '15

Μια αναβίωση στην Ευρώπη οδήγησε την ανάπτυξη κερδών. Η εταιρία θα συνεχίσει να ανοίγει καταστήματα, επενδύοντας 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα θα τονώσει τις κινεζικές πωλήσεις που έπεσαν πέρυσι.

Carrefour: Αύξηση κερδών για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 15

H Carrefour, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής της Γαλλίας, ανακοίνωσε μια αύξηση στα κέρδη του 2015 καθώς μια αναβίωση στην Ευρώπη οδήγησε σε τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης κερδών.

Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 2,4% σε 2,45 δισ. ευρώ, το οποίο συνάδει με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Προσαρμοσμένα βάσει ισοτιμιών και εξαιρώντας κάποια αντικείμενα, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 12%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Georges Plassat, προσπαθεί να ισχυροποιήσει την ανάπτυξη με την αναβίωση επιχειρήσεων που δε σχετίζονται με τα τρόφιμα, καθώς και με μια τόνωση των κινεζικών πωλήσεων που έπεσαν πέρυσι.

«Το 2016, ο όμιλος θα συνεχίσει να ανοίγει καταστήματα με διαφορετικές μορφές, σε έναν βιώσιμο ρυθμό», ανέφερε η Carrefour σύμφωνα με το Bloomberg. Τόνισε επιπλέον ότι πρόκειται να επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ.

Η εταιρία αυξάνει το μέρισμά της κατά 2,9% σε 0,70 ευρώ ανά μετοχή, έναντι μιας μέσης εκτίμησης για 74 cents.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v