H Societe Generale θα περικόψει 550 θέσεις μέχρι το 2020

Η τράπεζα δε σκοπεύει να κάνει απολύσεις, αλλά θα προχωρήσει στις περικοπές μέσω της εθελούσιας εξόδου. Προσπαθεί να μειώσει τα διοικητικά κέντρα στη Γαλλία, ενώ σχεδιάζει να κλείσει και κάποια καταστήματα.

H Societe Generale θα περικόψει 550 θέσεις μέχρι το 2020

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη πως σχεδιάζει να περικόψει 550 θέσεις εργασίας μέχρι το 2020, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητες back office.

Η τράπεζα ανέφερε στα σωματεία πως σκοπεύει να προχωρήσει στις περικοπές μέσω εθελουσίας εξόδου και δεν προτίθεται να απολύσει κανέναν.

Οι περικοπές αποτελούν μέρος ενός σχεδίου για μείωση του αριθμού των διοικητικών κέντρων στην Γαλλία, σε 14 από 20 που είναι αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε η τράπεζα σύμφωνα με το MarketWatch.

Η Societe Generale, όπως και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, προσπαθεί να μειώσει τα κόστη αυξάνοντας την αυτοματοποίηση και ενθαρρύνοντας τους πελάτες να χρησιμοποιούν το ίντερνετ και άλλα αυτοματοποιημένα εργαλεία. Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να κλείσει κάποια από τα καταστήματά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v