Η UPS επενδύει 100 εκατ. σε σταθμούς και οχήματα συμπιεσμένου αερίου

Η εταιρία στρέφεται όλο και περισσότερο στα εναλλακτικά καύσιμα, με τα εν λόγω οχήματα να αποτελούν το 6% του στόλου της. Επιδιώκει να καταγράψει ένα δισ. μίλια μέχρι το 2017 με οχήματα εναλλακτικών καυσίμων και προηγμένης τεχνολογίας.

Η UPS επενδύει 100 εκατ. σε σταθμούς και οχήματα συμπιεσμένου αερίου

Η United Parcel Service ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της να δημιουργήσει 12 επιπρόσθετους σταθμούς ανεφοδιασμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου (compressed natural gas - CNG), καθώς και να προσθέσει 380 οχήματα CNG στο στόλο της. Πρόκειται για μια επένδυση αξίας 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το MarketWatch.

Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρίας για βιωσιμότητα, με τα οχήματα που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα να αποτελούν το 6% του συνολικού στόλου της UPS τον οποίο συνθέτουν πάνω από 100.000 οχήματα παγκοσμίως, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ανώτατος αντιπρόεδρος για τη μηχαvική και τη βιωσιμότητα, Mark Wallace.

Η προσπάθεια αυτή έχει οδηγήσει σε μια μείωση 10% στη χρήση συμβατικού καυσίμου, σύμφωνα με το στέλεχος. Επαναλαμβάνοντας στοιχεία που έχει δώσει το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, η εταιρία υπενθύμισε πως η χρήση φυσικού αερίου μειώνει τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου μεταξύ έξι και 11%.

Η UPS επιδιώκει να καταγράψει ένα δισεκατομμύριο μίλια μέχρι το 2017, αποκλειστικά με το στόλο της εναλλακτικών καυσίμων και προηγμένης τεχνολογίας. Οι μετοχές της έχουν ανέβει 5,1% μέχρι στιγμής φέτος, έναντι μιας πτώσης 1,9% στον S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v