Η Credit Suisse κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

Η τράπεζα κατηγορείται πως δεν θέσπισε επαρκείς διαδικασίες για να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος και άρα οι εργαζόμενοι λειτουργούσαν με απόλυτη ελευθερία. Η Credit Suisse αποδίδει την ευθύνη σε πρώην εργαζόμενο και κινείται εναντίον του.

Η Credit Suisse κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

Το Credit Suisse Group κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος στο πλαίσιο μιας υπόθεσης πρώην διαχειριστή πλούτου που υποτίθεται πως προχώρησε σε μη εγκεκριμένες συναλλαγές για να καλύψει απώλειες από trading. Η Credit Suisse κατηγορείται τώρα με δεύτερη μήνυση από τους δικηγόρους του Γεωργιανού δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, οι οποίοι εντείνουν τον αγώνα κατά της ελβετικής τράπεζας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση.

Η αγωγή ισχυρίζεται πως η τράπεζα απέτυχε στη θέσπιση επαρκών διαδικασιών προκειμένου να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος, επιτρέποντας στους εργαζομένους της να λειτουργούν με απόλυτη ελευθερία. «Μια πρόχειρη εξέταση του φακέλου αυτής της υπόθεσης αποκάλυψε γεγονότα που μας οδήγησαν στο να συμπεράνουμε πως πολυάριθμες ενέργειες ξεπλύματος χρήματος διαπράχθηκαν στους κόλπους της Credit Suisse» σε βάρος του Ιβανισβίλι, αναφέρει το κείμενο της μήνυσης.

Η αγωγή είναι τουλάχιστον η δεύτερη που εστιάζει στην ελβετική τράπεζα, στο πλαίσιο ενός σκανδάλου που όλο και διευρύνεται. Η Credit Suisse υποστήριξε πως συνεργάζεται με τις αρχές και απέδωσε την ευθύνη στον πρώην εργαζόμενο. Έχει καταθέσει, μάλιστα, τη δική της αγωγή κατά του πρώην τραπεζίτη ήδη από τις 23 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες αφού ο δισεκατομμυριούχος κατέθεσε την πρώτη του μήνυση, όπως αναφέρει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v