Επιθετικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η BMW

Η εταιρία μπαίνει βαθύτερα στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με αυτοοδηγούμενα χαρακτηριστικά, ενώ διευρύνει την γκάμα των πολυτελών μοντέλων της για να χρηματοδοτήσει την επένδυση. Η πρωτιά της απειλείται φέτος από τη Daimler.

Επιθετικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η BMW

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Harald Krueger, δεσμεύτηκε να πιέσει την αυτοκινητοβιομηχανία βαθύτερα στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να επιταχύνει την εισαγωγή αυτοοδηγούμενων χαρακτηριστικών, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει τη γκάμα των προσοδοφόρων πολυτελών μοντέλων που θα χρηματοδοτήσουν τη στρατηγική του.

O CEO σκιαγράφησε το σχέδιό του κατά την πρώτη μεγάλη του αξιολόγηση από πέρυσι, οπότε ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που προτείνει περιλαμβάνουν την εισαγωγή περισσότερων SUV όπως το X7, καθώς και περισσότερες εκδόσεις high-end μοντέλων όπως το νέο εμβληματικό sedan 7-Series.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ένα «σταυροδρόμι», αφού χρόνια κυκλοφορίας νέων μοντέλων της έχουν αφήσει ελάχιστο περιθώριο για ανάπτυξη. Η ανταγωνίστρια Daimler έχει την ευκαιρία να ανακτήσει την κορυφή στα πολυτελή αυτοκίνητα ξεπερνώντας την BMW ήδη από φέτος, καθώς την έφτασε έπειτα από μια πληθώρα νέων μοντέλων και αναβαθμίσεων των οχημάτων της με τις καλύτερες επιδόσεις.

«Χρειάζεται να διαχειριστούμε τις τρέχουσες δραστηριότητές μας με κάθε λεπτομέρεια, καθώς θα συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε στοχοπροσηλωμένα, προκειμένου να διασφαλίσουμε την απαραίτητη επένδυση», επεσήμανε ο Krueger.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v