Bέλγιο: Διατηρείται ο αντιτρομοκρατικός συναγερμός

Το αρμόδιο Όργανο Συντονισμού για την Ανάλυση της Απειλής (Ocam), το οποίο αποτιμά το επίπεδο του κινδύνου να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στο Βέλγιο, αποφάσισε να διατηρήσει το επίπεδο της στο 3, ανακοίνωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός

Bέλγιο: Διατηρείται ο αντιτρομοκρατικός συναγερμός

Η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού στο επίπεδο τρία στην τετράβαθμη κλίμακα, που σημαίνει πως υφίσταται μια «πιθανή και αξιόπιστη» απειλή, την επομένη μιας επιχείρησης της αστυνομίας που συνδέεται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Το αρμόδιο Όργανο Συντονισμού για την Ανάλυση της Απειλής (Ocam), το οποίο αποτιμά το επίπεδο του κινδύνου να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στο Βέλγιο, αποφάσισε να διατηρήσει το επίπεδο της στο 3. Αυτό σημαίνει ότι η απειλή είναι πιθανή και αξιόπιστη, είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Μισέλ έπειτα από μια συνεδρίαση των συναρμόδιων υπουργών και ανώτατων στελεχών των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, δύο ύποπτοι που προσήχθησαν μετά την έφοδο της αστυνομίας στις Βρυξέλλες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου.

«Το πρόσωπο που προσήχθη στο νοσοκομείο στο Χάλε και ένα ακόμα πρόσωπο που ανακρίθηκε μετά από έρευνα σε σπίτι αφέθηκαν ελεύθεροι από τον δικαστή. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες» ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v