Ρέντσι: Δεν αρκούν τα μέτρα από ΕΚΤ

Η γερμανκή κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το εμπορικό πλεόνασμα στο 6%, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι στο ιταλικό κοινοβούλιο. Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί από μόνη της να τονώσει την ευρωπαϊκή οικονομία, ανέφερε.

Ρέντσι: Δεν αρκούν τα μέτρα από ΕΚΤ

Η Γερμανία και οι άλλες χώρες του Βορρά πρέπει να μειώσουν τα εμπορικά τους πλεονάσματα στα επίπεδα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βοηθήσουν την ιταλική οικονομία, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Η Γερμανία και άλλες χώρες πρέπει να μειώσουν το εμπορικό τους πλεόνασμα, που σήμερα βρίσκεται στο 7,6% στην Γερμανία» ανέφερε ο κ. Ρέντσι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ να μείωσει το εμπορικό της πλεόνασμα στο 6% του ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι ανάλογα βήματα πρέπει να κάνουν η Ολλανδία και άλλες χώρες.

Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ο κ. Ρένζι επανέλαβε την έκκληση του προς την Ε.Ε. να δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο στην Ιταλία για να κόψει τους φόρους, λέγοντας πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν αρκεί για να τονώσει την ιταλική και την ευρωπαϊκή οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v