Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικό ενδιαφέρον για το Baltic Exchange

Η China Merchant Securities, θυγατρική της CMG, φέρεται να υπέβαλε ανεπίσημη προσφορά για εξαγορά του Baltic Exchange.

Κινεζικό ενδιαφέρον για το Baltic Exchange

Η κρατική China Merchants Group υπέβαλε ανεπίσημη προσφορά για την εξαγορά του Baltic Exchange, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Η προσέγγιση έγινε από την θυγατρική του ομίλου, την China Merchants Securities.

Αν ο κινεζικός κολοσσός αποκτήσει το Baltic Exchange, το οποίο ιδρύθηκε το 1744, θα αποκτήσει και την ιδιοκτησία των χρηματιστηρίων του τομέα αλλά και μεγαλύτερη πρόσβαση στην ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά των παραγώγων ναύλων.

Σημειώνεται ότι πολλές κινεζικές εταιρείες έχουν αναζητήσει στόχους εξαγοράς από τον ναυτιλιακό και εμπορευματικό τομέα της Ευρώπης, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις μειωμένες αποτιμήσεις ορισμένων εταιρειών λόγω της υποχώρησης της αγοράς.

Η China Merchants Securities, η οποία είναι εισηγμένη στη Σαγκάη, δεν απάντησε σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό, ενώ εκπρόσωπος της Chana Merchants Group είχε δηλώσει χθες πως δεν γνωρίζει κάτι για το θέμα. Από την πλευρά του Baltic Exchange, εκπρόσωπος δήλωσε πως «μέχρι σήμερα το χρηματιστήριο δεν έχει σχολιάσει την ταυτότητα οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στη διαδικασία και αρνείται να σχολιάσει αν η Baltic βρίσκεται σε συζητήσεις με την CMG».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο