Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Glencore πουλά στόλο τρένων άνθρακα για να μαζέψει 1,5 δισ.

Η εταιρία συνεχίζει το επιθετικό πρόγραμμά της για μείωση χρεών. Ο στόλος της είναι στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο και ευελπιστεί να τον πουλήσει σε μια τιμή άνω του ενός δισ. αυστραλιανών δολαρίων.

Η Glencore πουλά στόλο τρένων άνθρακα για να μαζέψει 1,5 δισ.

Η Glencore πουλά τον αυστραλιανό στόλο τρένων άνθρακα, στο πλαίσιο μιας σειράς κινήσεων για προστασία του ισολογισμού της σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τα εμπορεύματα.

Η εταιρία με έδρα την Ελβετία ελπίζει να συγκεντρώσει 1,5 δισ. αυστραλιανά δολάρια για τη μονάδα GRail, καθώς συνεχίζει το επιθετικό πρόγραμμά της για μείωση χρεών. «Η Glencore είναι βέβαιη πως θα επιτύχει μια τιμή πώλησης άνω του ενός δισ. δολαρίων, βάσει πρόσφατων πωλήσεων υποδομής στην Αυστραλία», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Η σιδηροδρομική μονάδα της Hunter Valley στην Αυστραλία αποτελείται από εννέα τρένα, τα οποία μεταφέρουν άνθρακα από ορυχεία της Νέας Νότιας Ουαλίας προς επιχειρήσεις στην ανατολική ακτή της ηπείρου.

Όπως τονίζει το CNBC, δεν είναι σίγουρο το αν η εταιρία έχει δεχθεί προσφορές για το εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο, ωστόσο η Glencore ευελπιστεί πως θα ολοκληρώσει την συναλλαγή μέχρι τα τέλη του τρίτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v