Η VW σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για δύο funds για το περιβάλλον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «τιμωρούν» την εταιρία για τη μόλυνση. Μια συμφωνία θα διευθετούσε και την αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εκκρεμεί. Μέχρι τις 24 Μαρτίου η VW πρέπει να παρουσιάσει μια λύση για 600.000 αμερικανικά αυτοκίνητα.

Η VW σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για δύο funds για το περιβάλλον

Η Volkswagen βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές για τη θέσπιση ενός εθνικού fund αποκατάστασης, αλλά και ένα ξεχωριστό για την Καλιφόρνια, ως «τιμωρία», όπως αναφέρει το Bloomberg, για τη μόλυνση που προκάλεσαν τα οχήματά της.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο τονίζουν πως το ένα fund θα διοικείται από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος και θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση για τις μεταφορές με καθαρή ενέργεια σε όλη τη χώρα. Το δεύτερο θα διαχειρίζεται η Καλιφόρνια και θα αποσκοπεί στην προώθηση οχημάτων με μηδενικές εκπομπές αερίων στην πολιτεία. Οι πηγές τονίζουν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι πολλές λεπτομέρειες είναι ρευστές.

Μια πιθανή συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές θα διευθετούσε και την αγωγή που εκκρεμεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα έβγαζε από τη μέση ένα βασικό εμπόδιο στην προσπάθεια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να βγει από την κρίση που επέφερε το σκάνδαλο των εκπομπών.

Συγκεκριμένα η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει θέσει μια διορία μέχρι τις 24 Μαρτίου στην εταιρία, η οποία οφείλει μέχρι τότε να παρουσιάσει μια λύση για σχεδόν 600.000 αμερικανικά αυτοκίνητα που έχουν επηρεαστεί και πρέπει να ανακληθούν και να επισκευαστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v