Postbank: Αύξηση στις τιμές των κατοικιών στη Γερμανία λόγω των προσφύγων

Η αύξηση του πληθυσμού θα τονώσει τη ζήτηση για διαμερίσματα και οικογενειακές κατοικίες, πιέζοντας προς τα πάνω τις τιμές. Πάντως σύμφωνα με προβλέψεις της Destatis ο πληθυσμός αναμένεται να μειωθεί παρά τις μεγάλες ροές προσφύγων.

Postbank: Αύξηση στις τιμές των κατοικιών στη Γερμανία λόγω των προσφύγων

Οι γερμανικές πόλεις θα δουν μια άνοδο στις τιμές των κατοικιών μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, καθώς η αυξανόμενη ροή των προσφύγων συνδράμει την αύξηση της ζήτησης, τονίζει έκθεση της Postbank.

Όπως αναφέρει το CNBC, η γερμανική τράπεζα εξέδωσε αυτό το μήνα μια έκθεση σχετικά με το πώς οι τιμές στη στέγαση σε 36 πόλεις πρόκειται να επηρεαστεί από παράγοντες περιλαμβανομένης μιας πρόβλεψης για εγκατάσταση ενός εκατομμυρίου προσφύγων που ενδέχεται να έχουν λάβει άσυλο μέχρι το 2030.

Η Postbank εξήγησε πως μόνο μια αύξηση 1% στον πληθυσμό θα αύξανε τις τιμές των διαμερισμάτων κατά ένα μέσο 3,5% και των οικογενειακών κατοικιών κατά 1,9%.

Παρότι το κείμενο αναφέρει ότι περιοχές τη ανατολικής Γερμανίας μπορεί να επωφεληθούν από την αύξηση του πληθυσμού, πόλεις όπως το Βερολίνο και το Αμβούργο πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις από την αυξανόμενη ζήτηση.

Πάντως, σημειώνεται πως προβλέψεις που δημοσίευσε η γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis καταδεικνύουν πως ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να μειωθεί, ακόμη και στο πλαίσιο των πιο επιθετικών εκτιμήσεων για τη μετανάστευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v