Η Toshiba πουλά δύο μονάδες για να μαζέψει μετρητά

Η εταιρία πουλά την ιατρική μονάδα στην Canon και την επιχείρηση ηλεκτρονικών στην Midea. Μετά το λογιστικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πέρυσι, η εταιρία έχει ξεμείνει από μετρητά και αναμένει καθαρή ζημιά 710 δισ. γεν για το 2015.

Η Toshiba πουλά δύο μονάδες για να μαζέψει μετρητά

Η Toshiba ανακοίνωσε σήμερα πως έφτασε σε συμφωνίες προκειμένου να πουλήσει την ιατρική μονάδα και τη μονάδα ηλεκτρονικών. Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών για συγκέντρωση κεφαλαίων και περιορισμό του μεγάλου της χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων.

Η ιαπωνική εταιρία που παράγει από πρέσες για παντελόνια μέχρι πυρηνική ενέργεια, τόνισε πως συμφώνησε στην πώληση της Toshiba Medical Systems στην Canon, σε μια συναλλαγή αξίας 688 δισ. γεν (6,2 δισ. δολάρια).

Ξεχωριστά, η Toshiba έφτασε σε προκαταρκτική συμφωνία προκειμένου να πουλήσει ένα μερίδιο πλειοψηφίας της μονάδας ηλεκτρονικών, Toshiba Lifestyle Products and Services, στο Midea Group που κατασκευάζει συσκευές χαμηλού κόστους. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα αλλά δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες.

Η εταιρία αναμένει να καταγράψει μια καθαρή απώλεια 710 δισ. γεν κατά το οικονομικό έτος που λήγει αυτό το μήνα, δηλαδή τη μεγαλύτερη στην ιστορία της των 140 χρόνων. Πέρυσι βρέθηκε στο κέντρο ενός από τα χειρότερα λογιστικά σκάνδαλα της Ιαπωνίας, αφού όπως αποκαλύφθηκε παρουσίαζε καλύτερα αποτελέσματα από τα πραγματικά για να προσελκύσει επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v