Συμφωνία Spotify-εκδοτών για τα πνευματικά δικαιώματα

Η υπηρεσία έχει ήδη πληρώσει πάνω από τρία δισ. σε δικαιώματα από το 2008 οπότε ξεκίνησε. Έχει στην άκρη άλλα 16 εκατ. για κομμάτια με ελλιπείς πληροφορίες. Η συμφωνία με τους εκδότες τους εμποδίζει να ξανακάνουν μήνυση κατά του Spotify.

Συμφωνία Spotify-εκδοτών για τα πνευματικά δικαιώματα

Το Spotify έκλεισε συμφωνία βάσει της οποίας οι μουσικοί εκδότες μπορούν πιο εύκολα να διεκδικήσουν τα πνευματικά τους δικαιώματα, αν συμφωνήσουν να μην προχωρούν σε αξιώσεις από την ίδια την υπηρεσία streaming.

Η συμφωνία με την αμερικανική Εθνική Ένωση Μουσικών Εκδοτών ήρθε τρεις μήνες αφού η υπηρεσία ήρθε αντιμέτωπη με δύο μηνύσεις για υποτιθέμενη παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Στην πρώτη προχώρησε ο μουσικός David Lowery, ο οποίος ζητά 150 εκατ. δολάρια, ενώ η δεύτερη κατατέθηκε από την τραγουδίστρια Melissa Ferrick που ζητά 200 εκατ. δολάρια. Αμερικανός δικαστής πρόκειται να αποφασίσει σύντομα το αν θα συνδυάσει τις δύο υποθέσεις ή όχι.

Η υπηρεσία τονίζει πως έχει πληρώσει πάνω από τρία δισ. σε πνευματικά δικαιώματα από το 2008 οπότε ξεκίνησε να λειτουργεί, ενώ έχει στην άκρη ακόμη 16 εκατ. δολάρια για μουσικά κομμάτια από τα οποία λείπουν πληροφορίες και δεν είναι εύκολο να βρεθούν οι συντελεστές.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Spotify θα παραχωρήσει για πρώτη φορά στους εκδότες μια λίστα των τραγουδιών αυτών, με αποτέλεσμα εκείνοι να μπορέσουν πιο εύκολα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία, οι εκδότες δεν θα μπορούν να μηνύσουν την υπηρεσία για παραβίαση δικαιωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v